Postojnagrottorna

Vi ger oss av tidigt och tar oss med buss till Postojna i Slovenien. Där finns världens näst största och fortfarande aktiva droppstensgrottor. Här möter du en mycket märklig värld med droppstenar i alla möjliga färger. Förutom otroliga formationer får du även se ett unikt urtidsdjur, den så kallade människofisken! Ta med en varm tröja, det är kyligt inne i grottorna – här ligger temperaturen på 8 grader Celsius året om!

Efter lunchen tar vi oss vidare in i dalen. Vi besöker slottet i Predjama som ligger insprängt i en klippa och berättar historien om riddaren som byggde sig ett gömställe. Du väljer själv om du vill gå in i slottet och titta eller om du vill följa med på en vandring som leder er till en fin utsiktsplats högt ovanför slottet.

På vägen passerar vi staden Trieste som ligger i en bukt med Italien på ena sidan och Slovenien/Kroatien på den andra sidan. Vi tar oss längst ut på en udde där vi stannar vid Miramare, det magnifika slottet med sin tragiska historia.

Avresa: torsdag morgon. 
Återkomst: ca kl.18.30. 
Pris: 330kr/vuxen, 165kr/barn upp till och med 14 år. 
I utflykten ingår bussresan med svensktalande reseledare. OBS, inträde till grottorna och slotten tillkommer, vi tar upp beställningar under bussresan och ordnar biljetter när vi kommer till respektive plats.

Boka er Postojnautflykt nu, välj din semesterort


       Boka Postojna från Caorle nu!Boka Postojna från Bibione nu!Boka Postojna från Altanea nu!