Passa på att upptäcka Venedig, en av världens mest romantiska och mytomspunna städer.

Venedig är en verkligt magisk plats på jorden och spännande att besöka både för stora och små. Följ med oss till La Serinissima som venetianarna själva kallar Venedig – och se denna fantastiska stad med egna ögon! Självklart är barnen mer än välkomna på vår Venedigutflykt. Vi har anpassatt guidningen så att även de lite yngre ska tycka det är spännande och roligt i Venedig. Oftast är det de som är mest observanta och lägger märke till alla de små detaljerna som utmärker denna stad på vattnet.

På morgonen startar vi dagen med en bussresa. Där passar vi på att berätta om Venedigs mäktiga och tusenåriga historia. När vi kommer till ”vår” hamn går vi ombord på en privat båt som tar oss genom den berömda lagunen in i Venedig. Vi berättar lagunens spännande historia och ni får också chans att se lite närmare på projekt Moses – projektet med de stora stålportarna som ska skydda staden vid översvämning.

Väl framme i Venedig ger vi oss ut på en rundvandring som är lite utöver det vanliga! Du får se allt man ”måste se” i Venedig, men vi tar er också med till ”vanliga” bostadskvarter, den gamla örlogshamnen, Venedigs ”lutande torn” och andra mer undangömda eller historiska pärlor. Rundvandringen är rolig och omväxlande – och passar både stora och små…

Efter rundturen tipsar vi om några bra lunchrestauranger och ni har möjlighet att flanera på egen hand i ett par timmar, normalt sett mellan 11.30 - 15.30. Vi hjälper gärna till att boka in gondolturer för er som är nyfikna på att se mer av Venedig från vattnet! Med en gondol kommer du långt in i Venedigs smala och unika ”kanalgator” och ”kanalgränder”. Många palats och byggnader ligger precis vid kanalerna och kan bara ses från en båt. Gondolerna är 11 meter långa och byggda för hand!

Boka er Venedigutflykt nu.

Välj er semesterort:

Boka Venedig från Caorle nu!Boka Venedig från Bibione nu!

Boka Venedig från Altanea nu!