Vanliga frågor om utflykter

Är Venedig egentligen roligt och intressant för barn?

Javisst! Barn älskar Venedig! Vi har anpassat vår guidade rundtur just för att passa barnfamiljer med spännande berättelser som fängslar även de lite yngre. Bli inte förvånad om era barn håller sig längst framme hos guiden under merparten av turen eftersom de är så fascinerade av historierna.

Vad kostar maten i Venedig? Vi har hört att det är dyrt.

Maten i Venedig kan vara väldigt dyr men behöver absolut inte vara det. Därför tar vi i slutet på vår guidade rundtur med oss de gäster som vill till en bra och prisvärd restaurang. Där betalar man mellan 5-8 € för en pasta, vilket brukar uppskattas av våra gäster. Dessutom serveras maten snabbt och man kan komma ut och fortsätta titta på stan. Vanligtvis för en familj med två vuxna och två barn kan notan lätt hamna på över 50€ för en lunch på andra restauranger.

Vad behöver vi ha med oss på Venedigturen?

Eftersom vi åker tidigt på morgonen rekommenderar vi alla att ta med sig en liten vattenflaska och kanske någon frukt. Vatten går att fylla på under den guidade rundturen. Glöm inte att ta med kontanter till lunch, glass, fika och kanske en gondoltur. Om ni vill gå in i någon utav kyrkorna, tex Marcuskyrkan, så måste axlar och knän vara täckta. Glöm för all del inte kameran!

Gondoltur i grändernaÄr det värt att åka en gondoltur i Venedig?

Definitivt! Från gondolen kommer man åt att se staden från dess tänkta sida, kanalerna. I över tusen år har gondolerna forslat fram varor och människor i kanalerna mellan de små, smala gränderna och det är verkligen pricken över i:et på ett Venedigbesök. Det är svårt att beskriva den fina upplevelsen som en gondoltur medför.
Under bussresan tar vi upp beställningar av de personer som vill åka gondol. Vi samarbetar med ett seriöst gondolbolag som tar med er på en av de finare turerna i staden och som inte går att boka på egen hand. De tar dessutom endast betalt per person och inte per gondol vilket ger er ett bättre pris. Kontakta oss för mer info.

Kan vi ta barnvagnen med oss till Venedig?

Ja, det fungerar. Det blir några lyft över broar men oftast hjälper övriga gäster till med barnvagnarna. Det är ofta med någon barnvagn i våra grupper så det är inget konstigt.

Jag har svårt att gå, kan jag följa med till Venedig ändå?

Ja det fungerar. Om du känner att två timmar är för lång tid så prata med din guide. Det finns alternativa vägar vi kan visa dig så att du genskjuter gruppen på olika ställen. Är du osäker får du gärna kontakta oss innan så kan vi diskutera fram en bra lösning just för dig.


Vad behöver vi ha med oss på Postojnautflykten?

Kontanter behövs för inträdet till tex grottor och slott, samt lunch. Vi rekommenderar att man tar med sig en varm tröja eftersom tågresan in i grottorna kan upplevas lite kylig. Det är endast 8 grader inne i berget. Det kan även vara bra att ta med sig lite extra frukost att äta under bussresan eftersom vi inte äter lunch förrän vid kl 11.45. Glöm inte passen eftersom vi åker över gränsen till Slovenien.

Är det verkligen roligt för barnen på Vingårdsmiddagen?

Javisst. Vi har svensk personal som ser till så att de blir spel o lekar mellan och efter rätterna så att de ska ha kul o vara aktiverade hela tiden. Dessutom är det fler barn med så de har jätteroligt. Konceptet är verkligen att alla ska ha en bra kvällHur bokar jag utflykterna?

Du bokar enklast här på vår hemsida. Välj utflykt, samt var ni kommer bo under er semestervistelse. Tillgängliga datum syns i kallendern på bokningsformuläret. Du kommer behöva fylla i antal vuxna och barn, ett mobilnr där vi kan nå er, samt vilket semesterboende ni har på orten. Detta eftersom ni ska få korrekt info om upphämtningstid och plats. Du kan även fylla i ert bokningsnr hos SEMBO så ser vi även vilket lägenhetsnr ni har fått. Betalningen sker säkert via PayPal och du kan använda de flesta typer av betalkort. Du kan även boka direkt med oss när du kommit ner till orten och då gäller "först till kvarn".

Vad får jag för kvitto?

Direkt efter genomförd bokning skickas ett mail till dig med de uppgifter du har angett. Där står datum och tid för utflykten, samt en karta du kan skriva ut så att du vet var ni stiger på bussen någonstans. Du får även ett kvitto på betalningen mailad till dig direkt ifrån PayPal med ett betalnings ID. Spara alltid dessa mail ifall det skulle uppstå något problem.

Om någon i min familj blir sjuk?

Vid sjukdom är det viktigt att ni kontaktar oss omgående. Sker det minst 24 timmar innan utflyktens start återbetalas priset om ni så önskar. Vi rekommenderar dock att de som är friska i familjen följer med på utflykten ändå om det går. Venedig besöker man inte så många gånger i sitt liv och det är synd att övriga familjemedlemmar missar denna fina dag.