Steg 1 - Utflykt (1 av 3)

Postojna

Inga datum finns för Utflykten!
Datum:   Select date

Antal deltagare:
Vuxna
Barn (2-14år)
Småbarn

Slovenien med Postojnagrottorna

OBS! Nätbokningen stängs på lördagen inför aktuell vecka. Därefter tar vi emot bokningar nere på ort via telefon eller på våra servicetider. Anmälan och betalning vill vi ha senast 13.00 på tisdagen innan avresa.

Det här är en riktig sagotur med grottor och drakar som verkar hämtade direkt från Sagan om ringen, en medeltida borg som för tankarna till riddare och prinsessor och så drömslottet Miramare med sin romantiska och sorgliga historia.

Vi ger oss av tidigt och tar oss med buss till Postojna i Slovenien. Där finns världens näst största och fortfarande aktiva droppstensgrottor. Här möter du en mycket märklig värld med droppstenar i alla möjliga färger. Förutom otroliga formationer får du även se ett unikt urtidsdjur, den så kallade människofisken! Ta med en varm tröja, det är kyligt inne i grottorna – här ligger temperaturen på 8 grader Celsius året om!

Efter lunchen tar vi oss vidare in i dalen. Vi besöker slottet i Predjama som ligger insprängt i en klippa och berättar historien om riddaren som byggde sig ett gömställe. Du väljer själv om du vill gå in i slottet och titta eller om du vill följa med på en vandring som leder er till en fin utsiktsplats högt ovanför slottet.

På vägen passerar vi staden Trieste som ligger i en bukt med Italien på ena sidan och Slovenien/Kroatien på den andra sidan. Vi tar oss längst ut på en udde där vi stannar vid Miramare, det magnifika slottet med sin tragiska historia.

Avresa: torsdag morgon*
Återkomst: ca kl.18.30.
Pris: 330kr/vuxen, 165kr/barn upp till och med 14 år.
I utflykten ingår bussresan med svensktalande reseledare. OBS, inträde till grottorna och slotten tillkommer, vi tar upp beställningar under bussresan och ordnar biljetter när vi kommer till respektive plats.

*EasyWay förbehåller sig rätten att ställa in arrangemanget vid för få bokningar. I så fall återbetalas hela beloppet för utflykten.

Teknisk arrangör:

EasyWay Bus AB

Box 17108

200 10 MALMÖ

org nr 556293-9248

info@easyway.se